geeft die lab vibe  weer.jpg
geeft die lab vibe  weer.jpg

De makers


SCROLL DOWN

De makers


Maidie || Bloesembar

Maidie van den Bos is ontwerpster van culinaire concepten. Het totaalconcept staat centraal in het werk van Maidie. Ze levert niet alleen een product of dienst, maar de nadruk ligt vooral op de beleving.  Dit doet ze in de vorm van storytelling.

Maidie is ook wildplukster, en is met mooi weer vaak buiten te vinden, waar ze stadswild aan het plukken is. Van deze bloemen, kruiden en bladeren maakt ze siropen, voor limonades, cocktails en ijs. Deze verkoopt ze op festivals en evenementen met haar "Bloesembar".

Website: www.bloesembar.nl
Facebook: 
www.facebook.com/maidievandenbos
Instagram: @Maidievandenbos
 

MARLIES EN FEMKE || PiNEUT || Food in concept

Het maken van likeuren gaat terug tot de Gouden Eeuw, toen de Hollandse pakhuizen vol lagen met heerlijke kruiden en specerijen uit alle windstreken, waarmee volop werd geëxperimenteerd. Deze oude likeuren vormen de inspiratie voor de nieuwe creaties van Pineut. Pineut experimenteert, proeft en verkoopt de lekkerste  combinaties als leuke starterspakketten. Voeg thuis zelf de alcohol toe, schud  dagelijks even liefdevol de fles en binnen no-time heb je jouw eigen likeur!

Website: www.pineut.nl
Facebook: www.facebook.com/piNeutlikeur 
Instagram: www.instagram.com/pineutlikeur/ 

MIJke || MIJXIEMAAL || ZEG het met koek

Op het platteland in de Flevopolder werd met de opleiding voor biologisch dynamische land- en tuinbouw op Warmonderhof de kiem gelegd voor wat Mijke tegenwoordig in de stad doet. Na 6 zomers besloot Mijke in 2015 de trekker en de schoffel te verruilen voor het koksmes en de mixer. Eind mei 2013 zette zij al voet aan de grond in Rotterdam na haar reactie op een facebookoproep om de volgende dag andijvie te verkopen op de Rotterdamse Oogstmarkt. Die eerste keer was ze helemaal los. 

Seizoensgroentes vormen verder veelal haar uitgangspunt en inspiratie voor wat zij kookt, voor wat ze aan recepten maakt en voor wat zij schrijft voor websites en haar foodblog. En oh ja, taarten bakt ze al een jaar of 25 en zijn net als haar ‘koekebollekes’ berucht. Het plezier dat zij beleeft met bakken en taal, drukt ze uit in #zeghetmetkoek. Voor Mijke schuilt in elke voedselgerelateerde ervaring, een potentieel verhaal. En dat wil zij vertellen. 

Website: www.mijxiemaal.blogspot.com
Facebook: 
www.facebook.com/zeghetmetkoek/

Ook aangesloten:

erika hirose || WAKEEAT

lotte || Lot Of Taste

Ronald van Rikxoort || Einzelgang Horeca Conceptontwikkeling

 

 

Sanne || Ferme Kolen || Keukenboeren

Door te laten zien hoe fermenteren in zijn werk gaat, en uit te leggen wat dat met je voedsel doet, leert Sanne je weer te vertrouwen op je eigen zintuigen. Nadat we decennialang de levende micronatuur met man en macht, maar vooral met chloor en antibiotica hebben bestreden, beseffen we dat we én de natuur én onszelf tekort doen. Bacteriën zijn niet alleen slecht. Sterker nog: het overgrote deel is hartstikke nuttig of zelfs noodzakelijk. Daarom strijdt Sanne voor eerherstel voor de bacterie. 

Sanne geeft workshops en gastlessen met haar bedrijf Keukenboeren. Onder de naam Ferme Kolen vindt kleinschalige productie en verkoop plaats van gefermenteerde producten. 

Website: www.fermekolen.nl, www.keukenboeren.nl
Facebook: www.facebook.com/fermekolen, www.facebook.com/keukenboeren
Instagram: @ferme_sanne
Twitter: @keukenboeren

Sasker || Manenwolf's

De transformatie van voedsel na een bewerking - dat is wat Sasker in hoge mate fascineert. Een schijnbaar eenvoudig proces als het roken van een ui veroorzaakt een spectaculaire smaakverschuiving in die ui. Van scherp naar zoet - terwijl er ogenschijnlijk niet veel gebeurt. Diezelfde onverwachte gelaagdheid is ook terug te vinden in Sasker's producten.

Doel van zijn bedrijf Manenwolf's Foodlab & Rokerij is nieuwe producten te ontwikkelen met behulp van natuurlijke processen zoals roken, drogen, pekelen, siroperen, fermenteren en meer. Een prachtig voorbeeld van hoe je voortbordurend op tradities kunt vernieuwen. Met die onconventionele kijk op eeuwenoude technieken biedt Manenwolf’s de enthousiaste en avontuurlijke thuiskok middelen om smaakvol eten te bereiden.

Facebook: www.facebook.com/manenwolfs

Renate en frank || Sharp sharp

Renate en Frank vinden dat eerlijk eten ook heerlijk moet smaken. Daarin combineren zij kruidig met zoet, verantwoord met kleurrijk en gezond met lekker. Ze werken met ingrediënten die fair zijn voor mens en dier, dit zijn de randvoorwaarden, maar smaak is het allerbelangrijkste ingrediënt. Begonnen uit eigenbehoefte omdat Renate glutenvrij moet eten & we beiden veganistiche leven is hun passie uitgegroeid tot een bedrijfje waarin zij hun levenswijze combineren met eten beschikbaar maken voor iedereen. Waarin ze door plantaardige voeding en eerlijke ingrediënten een verschil willen maken.

Website: www.sharpsharp.nl
Facebook:
www.facebook.com/sharpsharpfood
Instagram: www.instagram.com/sharpsharp_food/

Elze || Tante Toos Suikerloos

In een wereld waarin veel te veel geraffineerde suiker wordt gebruikt, wil Elze je de kans geven te kiezen voor snoep zónder die geraffineerde suikers - en zonder andere onnodige toevoegingen. Met haar snoep laat ze zien dat verantwoord snoepen lekker én leuk is. 

De Matties van Tante Toos worden met de hand gerold van puur fruit en soms ook wat kruiden. Omdat bij het maken van deze Matties de hele vrucht wordt gebruikt en alles onder lage temperatuur gedroogd wordt, blijven goede voedingsstoffen als vitamines en mineralen bewaard. De gedroogde fruitmatjes zijn bovendien vegan, raw én 100% paleo proof. Uitrollen en verantwoord snoepen maar! Zelf leren? Volg dan één van de workshops. 

Website: www.tantetoos-suikerloos.nl
Facebook: www.facebook.com/tantetoossuikerloos/
Instagram: @tantetoos_suikerloos

Diana en Sarina || SOEPHOOFD

Met hun SoepStarters en food blog helpen Sarina en Diana je je eigen food waste tegen te gaan. Make soup, not waste!

De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 47 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg. Zo’n 10 kilo daarvan is groente. Tegelijkertijd eet maar 5% van de volwassenen voldoende groente. Wat als je nou gewoon de groente opeet die je anders weg zou gooien? Dat kan heel makkelijk, zonder dat het je extra tijd en energie kost.  As we dat met zijn allen, één keer in de twee weken, soep maken van #weggooigroente, redden we grofweg 13 miljoen kilo groente van de verspilling.

Website: www.soephoofd.nl
Facebook: www.facebook.com/soephoofd
Instagram: www.instagram.com/dianavanewijk

Sandra || Kruiden en klompen

Met haar verse Hindoestaanse, Javaanse en Creoolse basismarinades uit de Puur & Switie lijn introduceert Sandra van Houwelingen de nieuwe eigentijdse Surinaamse keuken en is ze terug in Rotterdam. De marinades zijn voor iedereen met een druk leven die zelf gezonde eerlijke en betaalbare Surinaamse gerechten wil bereiden met producten van het seizoen. Ze zijn zonder toevoegingen van geur-, kleur- of smaakstoffen en zonder conserveringsmiddelen. Naast marinades is Sandra ook bezig met het kook-cultuurboek ‘Huiskip & ons Belang’ dat naar verwachting in het voorjaar 2018 op de markt komt.

Website: www.sorghenhoop.nl
Facebook: www.facebook.nl/sorghenhoop

Vacatures


Vacatures


About

 
 

Help mee!

Flowers&Sours is een jonge coöperatie van kleine voedselmakers. Als kleine, pionierende ondernemers willen wij bouwen aan een eerlijker, beter voedselsysteem. En dát is hard werken! Daarom zijn wij op zoek naar mensen die mee willen bouwen.

Vacatures:

Vrijwilligers gezochtADMINISTRATIEVE DUIZENDPOOT MET EEN LIEFDE VOOR LOKAAL VOEDSEL

Stageplaats aangeboden! CREATIEVE AANPAKKER MET AFFINITEIT MET VOEDSEL en DUURZAAMHEID